dilluns, 23 de març del 2020

Los ERTE

El confinament i l'aturada econòmica no perdonen.
Les víctimes directes del virus són els qui malauradament ens deixen afectats per la malaltia, la majoria  d'aquestes persones van néixer a la guerra, van patir la llarga postguerra i ens han pujat amb molts esforços i sacrificis perquè nosaltres tinguéssim  un benestar i un estatus que ells i elles no podien ni somiar.
A la crisi del 2008 van ser la taula de salvació de fills, filles, nets i netes. 
I ara moren en solitud a les residències i a les habitacions o als passadissos dels hospitals. No me'ls trec del cap.

Altres víctimes directes son totes les persones que treballen en el sector sanitari en sentit ampli: metges i metgesses, infermeria, personal de neteja, de cuina, serveis d'assistència a domicili, SEM...Estan extenuats i es deixen la pell, cada cop són menys i amb més feina.

Hi ha i hi haurà més víctimes, quatre de les grans llibreries de Catalunya ja han anunciat un ERTE, afecta vora 900 treballadors i treballadores. Els podem posar cara, els coneixem, com també tenim molt presents les cares, els somriures, l'amabilitat, el voluntarisme  de llibreteres i llibreters que lluiten per mantenir el seu negoci malgrat l'IVA abusiu, l'ofec del lloguer, la davallada de vendes de llibres...(qui vulgui saber més del tema que cliqui aquí)






2 comentaris:

  1. Jo no tinc una llibrería i també he hagut de fer un ERTE !! Estic al sector del lleure a les escoles.

    ResponElimina
  2. A l'escrit només hi ha un petit exemple... els danys col.laterals seran molts

    ResponElimina