diumenge, 5 d’abril del 2020

Matabooks

Matabooks és una editorial alemanya, concretament de Dresden. Per fer paper utilitzen herba. 
Així ho expliquen a la seva web:

Som la primera editorial d’Alemanya a oferir novel·les veganes i quaderns de paper herba. Fabriquem productes impresos d’una manera especialment sostenible i justa. Els nostres llibres són compostables i estan realitzats manualment. Volem oferir-vos l’oportunitat de contribuir a la protecció ambiental, climàtica i animal.

L’herba de matèries primeres està disponible com a producte natural a Alemanya en quantitats suficients. Com a resultat, les rutes de transport entre la collita i la fàbrica paperera són curtes, de mitjana, només 100 km. Això redueix el consum de CO2 fins a un 75%.

A causa del contingut de lignina naturalment baix a l'herba, no s'utilitzen productes químics en la producció. A més, els productes no contenen components animals, com ara farina d’os a la cola d’enquadernació o colorants d’animals a la tinta de la impressor.











5 comentaris:

  1. ¡Qué curioso utilizar hierba para hacer papel! Los marcapáginas, además de la bonita textura que parecen tener por las fotos, reproducen unas ilustraciones preciosas.

    Unha aperta.

    ResponElimina
  2. Tienes toda la razón. La textura es algo que se pierde en los blogs pero es muy agradable. Y las ilustraciones aparentemente sencillas tienen un punto de fascinación.

    ResponElimina
  3. Oh, és molt interessant això que dius! no ho sabia i m'agrada. I els punts, molt macos!!

    ResponElimina
  4. Son preciosos y favoreciendo el cuidado del medioambiente...Qué más se puede pedir!

    ResponElimina
  5. A ver si cunde el ejemplo, si no es con hierba con paja, con lo que sea

    ResponElimina