divendres, 23 de setembre del 2022

Barcelona en els punts de llibre d'editorials

 Els resultats del sorteig de la Mercè ja consten al final de l'entrada:

http://puntsdellibreroser.blogspot.com/2022/09/sensuma-la-festa.html


Veient l'àlbum de Mondopunts Asteroide  de títulos antiguos en formato nuevo, se'm va acudir investigar la presencia de la ciutat de Barcelona en els punts de llibre d'editorials.

Convido a tothom que tingui un punt on vegi o sospiti que la imatge que hi ha pertany a la ciutat de Barcelona que m'envii la imatge per correu i anar fent una mena de catàleg.

Comencem avui amb el que em va donar la idea:





el mateix matí que vaig descobrir aquesta imatge, jo mateixa havia fet una foto molt semblant del mateix motiu: la torre de Santa M del Mar a la dreta, des del carrer de l'Espaseria;




estava gaudint d'una de les passejades d' Amb bici sense edat amb la meva mare i la meva tia:



El lloc des d'on está feta és a la part de muntanya de la Plaça Palau, on hi ha la floreta groga:




Una vista més antiga de Santa Maria del Mar:




I altres de la plaça de Palau:






Val a dir que la aquesta plaça va ser molt important antigament, hi havia el Palau Reial o Hala dels draps, també el portal de Mar per on havien d'entrar totes les mercaderies i persones que arribaven per via marítima a la ciutat, la Llotja...


També passa a la historia per ser el primer lloc d'Espanya des d'on es fa una fotografia: El 10 de novembre de 1839 Ramon Alabern i Moles va fotografiar, amb la tècnica del daguerrotip, la vista des d'un terrat de la Plaça palau  cap al passeig de Colom i Montjuic, hi surten els porxos d'en Xifré i la Llotja:


Trobareu l'àlbum a ma dreta del blog. Hi haura la imatge dels punts i a mida que vagi fent entrades el punt anirà acompanyat d'una foto del lloc. 



Vida de Manolo de Josep Pla, editorial Asteroide. Pla de Palau i Santa M del Mar.







1 comentari:

  1. ¡Qué gran idea, Roser! Empezaré a investigar...
    Espero que hayas disfrutado mucho de las fiestas.
    Ptnts

    ResponElimina