divendres, 28 de juny del 2024

Biblioteca Humana

Me n'he assabentat d'una activitat genial, que fan a  l'Hospitalet del Llobregat, gràcies als punts de llibre i a la Teresa Suñé que va pensar en mi quan els va agafar.

Es tracta de la Biblioteca Humana: 





Què és la Biblioteca Humana de L’Hospitalet?


Una oportunitat única per comprendre altres experiències de vida i desafiar les nostres idees preconcebudes.

La Biblioteca Humana és una iniciativa nascuda a Dinamarca l'any 2000, que s’ha expandit per tot el món. En aquest projecte, persones reals “es presten” a compartir les seves històries de vida amb un grup de lectors i lectores, amb la finalitat de trencar barreres socials i desafiar estereotips i prejudicis.

La primera Biblioteca Humana de L’Hospitalet es va estrenar al barri de Les Planes - La Florida. Una oportunitat per conversar amb els "llibres humans" i escoltar experiències personals que ens permeten ampliar els nostres horitzons i comprendre millor la diversitat humana.web

El 15 de juny d'enguany es va dur a terme a la Biblioteca Tecla Sala, va pivotar al voltant de més de vint temes, van fer un punt per tema, en tinc 16 que us mostro:

















Si la cultura  és el vehicle portant entre el coneixement i les noves formes de consciència que fan possible una desestabilització de l'hegemonia, si un dels seus objectius és que les persones esdevinguem més crítiques i lliures de perjudicis i prejudicis, les Biblioteques de l' Hospitalet ho han entès perfectament.
Potser els seus edificis no tenen premis d'arquitectura però el seu personal ha dut a terme un gran treball. Darrere d'aquesta activitat d'un dia hi ha una bona feinada.
El revers dels punts ens donen molta informació i a la web quan cliques els temes en el catàleg hi ha tot de llibres recomanats i la biblioteca on el pots trobar.
Em falten set punts, els temes són:

Refugiada
Mare Cuidadora
Depressió postpart
Fibromiàlgia
Llatina
Mare d'una exmena
Sense sostre


3 comentaris:

  1. Me parece una actividad genial y me gustan los marcapáginas.
    Con estas iniciativas esperemos que sea posible ir eliminando prejuicios.
    Bcsssssssssssssssss

    ResponElimina
  2. Una excelente iniciativa, espero que, como decís, sirva para romper prejuicios. Ojalá que los reúnas todos.
    Ptnts

    ResponElimina
  3. Biblioteca Humana...¡Qué interesante! Debería cundir el ejemplo.

    Un abrazo.

    ResponElimina