dimarts, 3 d’octubre del 2017

Bye Spain?

No cal comentari
Els qui em coneixen saben que sóc una persona, podiem dir, molt emocional. Més d'una vegada això m'ha jugat més duna mala passada. Per sobre de tot intento ser coherent i la meva consciència avui em mana continuar parlant del tema que ens està colpint de forma aberrant aquests dies.
I avui toca riure una mica i emocionar-nos també, ens hem de deixar anar. Aquests dies molts compatriotes han rebut de valent i molts d'altres han tingut pensades genials les quals penso que s'han pogut donar perquè som un poble acostumat a la resistència. Acostumat a mantenir una cultura i una llengua  que de totes totes la dictadura va intentar esborrar.
Els petits pobles d'aquesta terra van conviure molts anys amb la guàrdia civil asseguda al bar de la plaça del poble intentant controlar-ho tot, i tot i així no van poder controlar ni els sentiment ni les consciències. Ens poden prohibir expressar-nos, però el pensament i la imaginació sempre són lliures.
Una política aberrant de la dictadura va ser deixar que és morís l'economia i el progrés de moltes terres d'Espanya promovem polítiques de movilitat de població amb la primitiva idea de la reconquesta, ocupar territori "enemic" , omplir de població emigrada Catalunya i Euskadi per aniquilar les nacionalitats perifériques. Els va sortir el tret per la culata. Amb moltes dificultats però amb bona voluntat per part d'una immensa majoria, junts vam fer pais perquè malgrat tots els esforços institucionals que es van fer: ideologia única, llengua única, España unagrandeylibre, cultura única, No-do, TV española, censura, ley de vagos y maleantes, sindicato único, pensamiento único... ens vam barrejar, ens vam respectar i vam créixer com a societat plural. Queda molt enrera l'estorament de la meva àvia paterna, nascuda a la Pobla de Lillet,que  quan jo era petita m'explicava que al seu poble ( a principis de segle XX) hi havia molts tallers tèxtils i que van venir a viure castellans que menjaven sopes de tomaquet! Fixeu-vos bé, castellans!, per ella era castellà tot aquell que no parlava català ni francés, a la infància de la meva àvia, al Berguedà, no existia la idea d'España. Si menjaven sopes de tomàquet, segur que eren andalusos. Em deia que al principi no els entenien quan parlaven però que van aprendre ràpid i que aquelles sopes eren gaspatxo, que és boníssim...


Com sempre la Glòria Fuertes parlant clar.
 La premsa estrangera ho ha tingut clar

M'encanta aquesta imatge!

Un parell de missatges, amb el segon em parteixo!

Bona tarda!!!
La majoria hem coneixeu una mica i sabeu de què treballo, Mosso d'Esquadra. 
Ahir va ser un dia molt dur i a la vegada increïble, però venen dies molt durs. 
La "visió" dels propers dies es que la policia espanyola vol provocar una kalebo roca (guerrilla urbana) a Catalunya. Encara que sigui per un dia, estan desesperats per aconseguir-ho.  Els hi fa falta una sola actuació violenta del poble de Catalunya en contra d'ells per ficar-nos al sac dels violents, i hauran guanyat...
Calma, molta calma,... 
Agraïm immensament tots els gestos de carinyo, més d'un hem plorat dins la furgoneta...
Però el què ens cal com a policies és que estigueu tranquils i que tranquilitzeu a la gent del vostre voltant. 
Avui a Girona he vist com la policia espanyola és presentava a una manifestació que acompanyavem Mossos per provocar accions violentes. Ens ha bullit la sang...
No caiguem en la provocació... No és fàcil, a molts ens crema  i ens indigna, com a vosaltres, però no podem caure en provocacions.  
Ens ho juguem TOT!!!
Disculpeu la parrafada.


En voleu saber una de MOLT BONA??? Llegiu:
A un poble del Montseny que es diu Campins es va presentar una brigada piolín. Perquè ens entenguem, Campins és una mena de Mura, o sigui, s'ha de sortir per on s'ha entrat. Van fer les destrosses que corresponen a una brigada com aquesta i ja es disposaven a traslladar-se a un altre poble. Però no comptaven que mentre es feien els valents ''algú'' va serrar mitja dozena de pins enormes de la vorera de la carretera d'accés al poble. Resultat: la brigada piolín no podia sortir. Van haver de tirar amunt per camins de muntanya fins que se'ls va fer fosc. Ja de nit des dels pobles del pla de la muntanya es veien els fars de la brigada anant amunt i avall sense trobar-ne la sortida. Van ser la riota de tot el Baix Montseny. Els van haver d'anar a rescatar els Mossos quan eren a Santa Fe. A més a més els havien despistat amb senyals de circulació falsos fets pels mateixos veïns.





Pau i Treva


No veus que sóc un Piolicín?


No m'estranya que hi hagi tants ferits entre les "forces d'ocupació"

Així va cambiar de cotxe Puigdemont, sota un tunel per poder despistar l' helicòpter de la policia que el seguía dia i nit. La intenció de la policia era no deixar votar al president. Es pensaven que la resta després de veure això ens hauriem quedat de braços plegats?

Avui aturada general. Aquest matí a partir de les onze s'estan fent ofrenes de clavells als centres electorals on va actuar la polícia española i la guàrdia civil. Aquesta petita manifestació és a Sagrera. Van de l'escola l'Estel a l'institut Joan Fuster.

Diumenge al matí la foto era molt diferent:
Compte que a la Garrotxa es pot liar,estan agredint a la guardia civil:








2 comentaris:

  1. Molt bona la teva entrada, es molt il·lustrativa de la nostra situació.
    El segón comentari com tu dius es boníssim!! Es increible com es creix la gent.
    Petonets.
    Rosa

    ResponElimina