divendres, 13 d’octubre del 2017

Bombers/Firefighters







La història de Bombers de Barcelona comença fa molts anys -hi ha infinitat d'incendis i anècdotes per explicar que no cabrien en aquestes ratlles- però és a partir de la meitat del segle XIX, concretament l'any 1865, quan s'estableix una companyia de Bombers a la ciutat de Barcelona, un embrió que, amb el pas dels anys, ha esdevingut el Cos de Bombers que avui tenim, amb moltes més competències, personal més ben preparat i un material d'alta tecnologia.(del web de Bombers de Barcelona)








Al cos de Bombers de Barcelona li tenim un carinyo especial a casa.












Filella i Biosca, Lluís. Bomber de Barcelona. Mort en un esgotament d’aigua a Barcelona (Barcelonès). 24/02/1956. Tenia 32 anys. (del blog Històries de Bombers)

 Era el meu sogre, fill i nebot de bombers. El meu marit,el seu únic fill encara no havia fet dos anys quan son pare va morir en acte de servei.

Aquests darrer dies, un bon nombre de bombers de tot Catalunya han estat on han volgut ser-hi, al costat de la gent, defensant -la.






 I han fet una crida als bombers del món aquí us deixo l'enllaç per si voleu fer una ullada:http://www.firefighterscatalonia.cat/


Fa uns mesos s'ha inaugurat a Barcelona l'Espai Bombers a l'antiga caserna del Poble Sec reconvertida en centre formatiu i divulgatiu dedicat a la prevenció i la seguretat, així com en espai museístic que posa en valor el patrimoni i la trajectòria històrica del Cos de Bombers de Barcelona.

Fa un parell d'anys el Troc va editar aquests cinc punts de llibre que formen puzzle:








1 comentari: