dissabte, 9 de novembre del 2019

Isabel Allende i Martí Gironell






Com ja sabeu aquesta setmana es duu a terme la Barcelona Novel.la Històrica.
Malgrat que s'havia fet el propòsit de no pujar en avió i viatjar, la Isabel Allende ha vingut a Barcelona a recollir el premi Barcino. 
Hem pogut gaudir del discurs al Saló de Cent de l'Ajuntament ( comença al minut 55' 30''del video) i d' un diàleg genial amb el periodista Óscar López. (Al final de l'entradeta us poso el link.) Tan genial com els seus llibres!


També hem fet una ruta literària amb en Martí Gironell

 Vam començar a la Universitat, ens va parlar del llibre Els Impostors de Pilar Romera, editat per Columna.
Una història d’amistat, d’amor, de traïcions i de lluita per la supervivència en la trista Barcelona de postguerra. (web de l'editorial)




La següent parada al carrer de Bergara, enfront de l'hotel Regina, un dels escenaris de Strappo del mateix Gironell, allà s'hi trobaran personatges de la novel.la que van ser reals com en Joaquim Folch i Torres que va ser qui va idear el MNAC.


A la Plaça de Catalunya, a Pelai/Rambles vam rememorar el recital poètic que  Federico García Lorca va fer al teatre Barcelona on la Margarida Xirgu representava una obra del genial artista.
El llibre comentat en aquest punt és Yo pude salvar a Lorca de Víctor Amela


Ja dintre muralles a Ciutat Vella, concretament al carrer de Mirallers quasi cantonada amb Rosic ens trobem davant la casa on vivia Cristòfol Colom quan venia a Barcelona . El llibre és L'enigma Colom de M Carme Roca





I per acabar al Fossar de les Moreres, antic cemetiri  de Santa Maria del Mar i  memorial de guerra pels morts que hi va haver en el Setge de Barcelona (1713-1714),  vam cloure la ruta parlant del llibre No s'hi enterra cap traidor de Víctor Jurado 





Una passejada molt agradable, plena de personatges amb petites/grans històries, amb el denominador comú de Barcelona a les seves diferents edats i amb moltes ganes de llegir tots els llibres que en Martí presentava.

Si teniu una estoneta no us perdeu aquesta conversa:









1 comentari: