dissabte, 23 de novembre del 2019

León.San Isidoro




De San Isidoro no en sabia gaire res, no té tanta fama com  la Catedral i em va impactar de ple.

Et pots encaterinar amb molts detalls,  els capitells, que n'hi ha un quants, són per sucar-hi pa, el claustre,el gall, el calze de doña Urraca...
I quan finalment entres al panteó dels reis de León, ja et quedes morta. 
Unes pintures romàniques in situ que estan en un increïble bon estat.
Val a dir que la visita em va desvetllar la curiositat sobre el regne de León, dels seus reis i reines. Em vaig adonar que la informació que tinc d'aquesta època és molt minsa.
Els llibres d'història de tota la meva escolaritat passaven de puntetes per aquesta època, només existien els reis gots i de cop saltàvem als reis catòlics. Orduños, Garcías, Sanchos, Ramiros, Sanchas, Urracas...que no em sonavem de res. De fet em sembla que només em sonen alguns personatges lligats al cantar del Mio Cid i similars.












2 comentaris:

  1. Menuda cosecha de mps. te has llevado de León!! Envidiables!! Y sí, quizá sea la etapa histórica menos conocida pero ya te digo yo que es apasionante... Al menos a mi, es la que más me gusta.... Por si te animas a conocer más a fondo esa etapa histórica, un pequeño truco que a mi me servía un montón, tener al lado las tablas genealógicas de las distintas familias, parentescos, alianzas matrimoniales etc..Facilita mucho el estudio. Buena tarde de sábado.

    ResponElimina
  2. En la misma Catedral me compré un libro de Edilesa sobre los reyes y reinas del reino de León. Ya voy por más de la mitad y está muy bien

    ResponElimina