dilluns, 20 de gener del 2020

Gianni Rodari. Centenari


Per a moltes mestres Gianni Rodari ha estat un referent constant, amb els reculls Contes per telèfon Contes escrits a màquina hem gaudit i hem fet gaudir als nens i les nenes a les escoles. 
Hem tingut la seva Gramàtica de la Fantasia com una mena de biblia on trobar consol i bàlsam a les hores baixes.
Va ser un gran pedagog, mestre, escriptor, periodista i sobretot un home compromés i coherent amb el seu temps, va defensar el dret a la imaginació de la infància ( i dels grans!)




L'any 1973 Gianni Rodari publicà el llibre Grammatica della fantasia amb el subtítol "Introducció a l'art d'inventar històries" (Introduzione all'arte di inventare storie). En ell, mostra un compromís pedagògic, no només envers la mainada, sinó també dedicat a mestres i pares. El llibre consta de 45 capítols, i a cadascun trobem una tècnica per inventar una història. Aquesta obra és el resultat d'anys i anys treballant en aquest àmbit.

Rodari deia que, en aquest llibre, "es parla d'algunes maneres d'inventar històries per a nens i d'ajudar-los a inventar històries per si mateixos" També afirmava que "espero que aquestes pàgines puguin ser útils a qui creu en la necessitat que la imaginació ocupi un lloc en l'educació, a qui té confiança en la creativitat infantil, a qui coneix el valor d'alliberament que pot tenir la paraula"(Viqui)


Enguany es cel.lebren els cent anys del seu naixament podeu veure més informació aquí







3 comentaris: