dilluns, 6 de gener del 2020

La Casa dels Entremesos i els pessebres


Maquíssim el pessebre de la casa  dels Entremesos, les figures són de iakare ninots. 

El Pessebre popular i singular de La Casa dels Entremesos està realitzat amb més de seixanta figures originals i humorístiques dels gegants, el bestiari i altres personatges i grups de cultura popular residents a La Casa dels Entremesos i, aquest any, mostra tot un seguit de noves, sorprenents i divertides figures. El disseny del Pessebre ha estat a càrrec de l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella.
El Pessebre es pot visitar lliurement al vestíbul de La Casa dels Entremesos de dimarts a dissabte de 10 a 13 i de 16 a 19 hores i diumenges i festius d'11 a 14 hores. (web)




Amb la Sílvia vam visitar el pessebre del pati del Museu etnològic i de les cultures del món, al carrer Montcada. Les figures són de mida real.

També el del Marès





Vam veure els reis dins de l'Ajuntament:



L'arbre de Sant Jaume


I el pessebre, que de nit encara m'agrada més que de dia:







Aquests plats concretament, no us sonen? Són dels que s'aconseguien amb els cupons de l'ahorro del hogar.
i ja van tres els punts de llibre del seguidici popular:


La gegantona Laia, una de les mes joves.


La peça, inspirada en el dibuix del cartell de les festes de 1997, obra de la il·lustradora Carme Soler i Vendrell, va ser construïda el 1998 per l'artista imatger Xavier Jansana. La figura de la Laia representa una nena barcelonina del segle IV d'uns tretze anys que porta a les mans els atributs de la santa: la palma, element que simbolitza el martiri, i la creu en aspa, on s’explica que la van condemnar a morir. Al cap, hi té una corona de flors naturals. Simbolitza l'esperit valent i solidari de les dones barcelonines. Des de la seva presentació la figura és portada i ballada pels geganters més joves de l'Associació Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella de Barcelona.(wiqui)






1 comentari:

  1. El Iakare es del meu poble ! Ja he vist varies exposicions que ha fet i sempre et sorprèn, no pots perdre detall de cada figura que fa i son molt divertides ! Aquest pessebre és una bona mostra més ;)
    Bon dia de Reis !!

    ResponElimina