dimecres, 25 de març del 2020

Posant ordre: Antiquarium Artium Barcinonensis

Aquesta entrada vull dedicar-la al company col.leccionista Pere Campos, a la meva germana, Montse, a la meva jove, Karol, a la meva amiga Viqui,  a la meva cosina postissa Paola, a la meva doctora de família, Raquel i a tots i totes que us esteu deixant la pell per nosaltres.
Us imagino cansats, extenuats i a voltes emprenyats. Molta força i que us pogueu mantenir sans i estalvis. Salut!

El confinament m'està servint, entre d'altres coses, per posar ordre a les meves col.leccions. Els punts de llibre van ser els primers, després les postals, els ventalls, els didals, els llapis, folletons... encara falten les baldufes, les plaques de cava, les llibretes, la biblioteca...
Ordenant les postals me'n he adonat que tinc duos que no sabia que tenia i aquests dies us en mostraré uns quants.







Aquest fabulós cartell de Ramon Casas de 1902 va ser imprès a la impremta J Thomas.
Aquesta impremta tenia la seu al carrer Mallorca 293. Avui en dia en els baixos, on hi havia el taller de litografies i gravats, hi ha una botiga de mobles. Va ser projectada per Lluís Domènech i Muntaner. En un primer moment va tenir només dues plantes, el taller i la vivenda familiar. L'any 1912 es van afegir tres plantes més.










6 comentaris:

  1. Preciosos y nada mejor para empezar el día.
    Estás muy activa y yo haciendo paquetes para cuando me pueda cambiar de vivienda. De ordenar la colección todavía no he tenido tiempo. Eso sí encuentro cosas que ni sabía que tenía.
    Bom dia!
    Bcssssssssssssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hacer paquetes es una actividad genial para un confinamiento. Es otra manera de poner orden. Cuanto mejor los hagas más fácil será cuando lleguen a origen.

      Elimina
  2. El dúo precioso, el edificio incomparable y la dedicatoria sentida y emotiva. ¡Qué más se puede pedir en el corto espacio de una entrada!
    Ánimo a todos y un fuerte abrazo

    ResponElimina
  3. Este cartel de Casas me gusta especialmente, me transmite calma y serenidad, no se bien por qué, puede que sea el equilibrado contraste cromàtico, la aparente sencillez...
    Me alegro que te guste

    ResponElimina
  4. Carai, ja només et falta col·leccionar les herbes medicinals dels camps(i no els de cotó aquells de "Ja son molt lluny...) del costat de La Fatarella. Amb el teu honor vaig a penjar alguna cosa.
    Joan

    ResponElimina
  5. Cada any cullo herbes medicinals a la Granadella. A la primavera el timó (farigola), el romer(romaní) quan li rota florir que no se sap mai, l'espígol a l'agost, a finals d'estiu la sajoditja (sajolida), el te de roca,l'orenga, a l'hivern el bruc...
    I al jardí també tinc menta, marialluïsa, ruda, sàlvia, alfàbrega, tarongina

    ResponElimina