dilluns, 18 d’octubre de 2021

SABARTÉS PER PICASSO PER SABARTÉS
SABARTÉS PER PICASSO PER SABARTÉS


23.11.18 - 31.03.19
PIN-UP GIRLS

Un dels leitmotivs de la correspondència entre Jaume Sabartés i Pablo Picasso és l’humor. Al llarg dels anys trobem algunes bromes de caire sexual a les quals es refereixen com a «coses de trempar i riure».

Un humor sexual, barroer en alguns casos, que s’intensifica a finals dels anys cinquanta, quan Picasso i Sabartés s’apropen als vuitanta anys. Picasso incorpora a la correspondència amb Sabartés algunes postals de noies joves, d’aspecte atractiu, o utilitza les pàgines centrals de la revista Ciné-Révelation o anuncis publicitaris de revistes com Vogue, amb fotografies de joves actrius de l’època, com Josette Arno o la nedadora Esther Williams. Escriu damunt de la pàgina impresa i redibuixa la fotografia, incorporant-hi Sabartés en situacions ridícules i posicions caricaturesques d’un home gran que implora el favor sexual de la jove bellesa.

El terme pin-up el va incorporar Jaume Sabartés a la correspondència amb Picasso arran d’una anècdota en un vol de Niça a París, el 6 de març del 1956, amb una passatgera nord-americana.

Són punts de llibre d'una exposició prepandèmica, si algú vol més detalls que cliqui aquí4 comentaris:

 1. Son genials !!! Montse de Mondopunts

  ResponElimina
 2. M'encanten!!! Gràcies per mostrar-los.
  Ptns.
  IRATI

  ResponElimina
 3. Qué interesante. No conocía esta relación.
  Los venden en la tienda del Museo?
  Saludos

  ResponElimina