dijous, 5 de gener del 2023

Agustí Garcia



Nascut el 1960, Agustí Garcia es va passar molts diumenges al matí al Mercat de Sant Antoni omplint la seva infantesa amb els tebeos clàssics. No és gens estrany que, en fer-se més gran, i submergit en la Barcelona underground dels anys 80, caigués sota l'influx de creadors com Mariscal, Nazario o Guillem Cifré.

Amb gent d'aquest ambient creatiu, Garcia va constituir una societat dedicada a crear objectes amb signatura d'artista: era Cha-Chá, una empresa que encara avui segueix sent una referència en el seu camp.

La seva activitat en el món dels negocis no ha impedit però a Garcia seguir sent, ell mateix, un artista que porta a les seves obres pictòriques el món que ha viscut i que viu encara ara. El seu tema és la gent i la cultura popular més actual, plasmades després d'una curosa observació en uns quadres que són una cascada d'imatges.

Llibertaries, naïf, sempre càlides i plenes d'humanitat... Així són els obres de Garcia, les últimes creacions del qual gairebé sempre inclouen llegendes escrites que afegeixen nous significats o posen un punt d'humor a les seves creacions. Són bones mostres d'un estil personalíssim que ell anomena bad painting.(web)

No són punts de llibre. Són postals:


























1 comentari:

  1. Primera noticia que tinc d'aquest artista. Entrar al teu blog sempre és aprendre.

    ResponElimina