dimecres, 3 de gener del 2024

Camino Catalán


A Catalunya, a aquest camí el coneixem com el de Sant Jaume. En Lluís l'ha fet des de Portbou fins a Candasnos que ja és en territori aragonès.

Ara al nadal hem passat uns dies al poble i des d'allà hem fet unes etapes de la zona de los Monegros. Jo com sempre de cotxe escombra.

                           

El primer dia Candasnos - Bujaraloz 



A la tarda, visita al Monasterio de Sijena. Vam tenir sort perquè  el porten voluntaris de l'Orde de Malta. Malgrat no ser dia de visita ens el van obrir i ensenyar. 
La darrera congregació de monges va fugir a la recerca de pau i tranquil·litat ja que degut a l'impacte mediàtic de les obres retornades per Catalunya no podien mantenir com Déu Mana les regles de clausura i silenci. 
És un monestir romànic fundat al segle XII per la reina Sancha de Castella i és prou maco.La llàstima és que les obres que es van retornar no es puguin veure degut a que no hi ha llocs adequats per que hi romanin. Retornant a Bujaraloz , que és on hem fet nit els tres dies, vam veure la Laguna de Sariñena.






A la nit, vam completar la jornada amb el visionat de la pel.licula Jamón-Jamón, icona dels Monegros.






El segon dia Bujaraloz-Venta de Santa Lucía.




A la tarda vam visitar Lepida Celsa, un jaciment romà que hi ha entre Gelsa i Velilla d'Ebro. El barri morisc de Gelsa i el museu de les mòmies de Quinto.






El tercer dia Venta de Santa Lucía- Pina de Ebro




Tornant al poble vam visitar el Monasterio de Rueda, al terme de Sástago. Monestir del Císter, gòtic i preciós.














Bon any 2024!





3 comentaris: