dimecres, 17 de maig de 2017

Joan Brossa

Tinc poquets punts de Joan Brossa. En total cinc.

El primer és una variant del que us mostrava ahir:


És més curt, l'anterior té l'adreça d'un local on hi havia una exposició permanent de l'artista, a prop de l'antiga seu de la fundació. Ara el llegat Brossa es troba al Macba, la fundació sembla ser que anirà a parar a la Seca.

Els dos següents són de CCOO, fets l'any 1998 amb motiu de la campanya "Treballengua"Els daus, el joc, són una constant en l'obra de Brossa.
Va fundar i col.laborar la revista Dau al set, que va més molt més que una revista
En el segon punt trobem el poema visual llunar


´Hi són representades les quatre fases de la lluna: creixent, nova, minvant,vella o plena. I també són les lletres de CCOO.
Val la pena llegir els poemes. Brossa va ser un  gran lluitador en  els àmbits social i artístic. Aqui es fa palès de forma clara i rotunda:


Aquest és el revers dels dos.
Al 2010 la UB edita aquest llibre Contextos de Joan Brossa de John London.
El poema visual que il.lustra l'anvers es titula Imant, senzillament genial!


Antoni Tàpies i Joan Brossa van col.laborar diverses vegades.Vaig tenir la sort d'assistir  a aquest taller que anuncia el punt i fer un "llibre d'artista" que va està exposat a la biblioteca de la fundació Tàpies durant quinze dies.

Qui vulgui  estar al dia de les activitats de la fundació Brossa por entrar al seu facebok.

2 comentaris:

  1. M'encanta el teu blog, la teva manera de fer els artícles, es coneix que ets mestra, tens una facilitat d'expressió admirable. També em fa enveja tot el què pots fer a Barcelona, hi ha gent que hi viu i no sap ni fa una petita part del què fas tu. Pel que veig gaudeixes molt en voltar per Barcelona, entrar en un museu, veure un espectacle, etc... M'agradaría tenir temps i oportunitat de poder-ho fer... Montse

    ResponElimina