dimarts, 30 d’octubre del 2018

48Open House 2018



Aquest darrer cap de setmana s'ha celebrat a Barcelona el 48OH. M'agrada molt aquest festival, tant que fa dos anys m'hi vaig fer voluntària. El primer em va tocar Torre Baró, l'any passat les Cases Barates del Bon Pastor i enguany al costat de casa: el nou Institut Guttmann, que torna a la Sagrera.
Diumenge coincidia, entre altres coses, amb el Bigdraw (festa del dibuix) i la conmemoració del comiat de les Brigades Internacionals. Sort que a Barcelona sempre tenim per triar. No et pots avorrir.





Les visites a la Guttmann van anar com la seda, entraven grups de 15 persones cada 10 minuts guiats per una de les arquitectes que han participat en el projecte.





Aquest nou edifici tindrà dos usos bàsicament: consultes i residència. L'edifici de Can Ruti continua amb la seva tasca, el de la Sagrera és el complement que mancava. Aviat l'inaugurarà i hi haurà una jornada de portes obertes. Val la pena entrar per veure-hi in situ el magnífic mural de 60m x 2,3m que ha pintat Perico Pastor amb paisatges sagrerencs. 

En una de les visites vaig aconseguir aquest punt que s'hi fa molt amb el tema de l'entrada.











5 comentaris:

  1. Gràcies per aquesta entrada.
    Jo vaig treballar durant molts anys a la Guttmann tant a la Sagrera com després a Can Ruti i tinc molts bons records. M'alegro molt de que ja sigui obert el certre de Sagrera!!
    Petonets
    Ros

    ResponElimina
  2. Han trigat molt però ara ja està. Val molt la pena fer-hi una visita. El dia de les portes obertes repartiran un póster del mural del Perico Pastor si el vols i no el pots aconseguir diga-m'ho perquè és preciós. Els vaig suggerir que fessin punts de llibre, jeje

    ResponElimina
  3. M'ha faltat acabar la frase diga-m´ho perquè és preciós i en tenim dos, que el Lluís també feia de voluntari.

    ResponElimina
  4. Han tenido buen gusto para el puzle.

    Buena tarde.

    ResponElimina
  5. Òndia, no sabia que hi havia aquest edifici per visitar, quan vaig mirar la llista no el vaig veure.
    Jo aquest any he visitat la Casa de la seda i BTV.

    M'ho apunto per l'any vinent!

    ResponElimina