divendres, 26 d’octubre del 2018

Le dit du Genji



Los Rollos ilustrados del cuento de Genji (源氏物語 絵 巻, (Genji monogatari emaki?)  forman un emaki japonés (o emakimono) que data de aproximadamente el final del período Heian (siglo XII). Ilustran el Cuento de Genji, un clásico de la literatura japonesa escrita por Murasaki Shikibu a principios del siglo XI. Este emaki ahora se considera un ejemplo típico del estilo yamato-e en la corte Heian, y está protegido como el tesoro nacional de Japón.(Traduit  de la wiqui)










Aquests punts de llibre que us mostro formen part d'una colecció de setze que venen dins una capseta i que són editats pel Musée national des arts asiatiques Guimet.
L'autor és Itaró Yamaguchi (1900-2007) i són fragments d'un rotlle de robe (nishiki) que narra la història del Dit du Gengi. Conegut entre nosaltres com a Gengi Monogatari o Relat del Genji:


El Relat del Gengi és una obra destacada de la literatura japonesa, escrita al segle XI durant l'auge del període Heian, i s'ha atribuït a l'escriptora japonesa Murasaki Shikibu. Gran part de la importància d'aquesta obra recau en el fet que se la considera com la primera novel·la o la primera novel·la moderna, així com la primera novel·la psicològica o la primera novel·la a considerar-se un clàssic(wiqui)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada