diumenge, 3 de febrer de 2019

Clausura de la BCNegra

Diumenge al matí, a la FNOB (Fundació Navegació Oceànica Barcelona) s'ha clausurat la BCNegra 2019.Dijous 31 de gener, es va fer entrega del premi Pepe Carvalho a Claudia Piñeiro.

En tots dos actes es va obsequiar als assistents amb un llibre titulat Paraula de llibreter de Paco Camarasa.
Es un tresor de llibre ja que conté els discursos que el Paco va fer a dotze entregues dels premis Pepe Carvalho (del 2006 al 2017). Aquesta era la primera Bcnegra sense ell i tots i totes l'hem recordat moltíssim. L'any passat, a la Modelo encara va poder cloure l'edició 2017.

El fet que fos a la modelo m'ha recordat també un  petit triomf pòstum del nostre llibreter-negre-favorit:

Seis víctimas del franquismo se querellan contra el “Billy el niño” valenciano

Fueron detenidos en abril de 1971 por pertenecer al PCE y torturados durante más de 15 días en Jefatura

Los seis luchadores antifranquistas que se han querellado contra Benjamín Solsona, junto a su abogado, miembros de la plataforma de la querella argentina y la diputada de Memoria Histórica, Rosa Pérez Garijo. M. Á. Montesinos

“No lo sabemos si lo conseguiremos, pero si no lo intentamos no lo lograremos nunca“. Cuarenta y siete años después, José Gálvez, busca justicia y reparación por los 19 días de torturas que sufrió en la Jefatura de Policía de Valencia a cargo del entonces Jefe de la Brigada Político Social (BPS), Benjamín Solsona Cortés. Gálvez, que entonces estudiaba Economía en la Universitat de València (UV) fue uno de los 30 opositores al franquismo detenidos entre el 23 de abril y el 1 de marzo de 1971.
Qui vulgui més informació que cliqui aquí
En aquest grup falta Paco Camarasa que segur que estaria molt content de poder tirar endevant la querella. La foto és de desembre de 2018.
Per cert Pepe Gálvez treurà a la llum un nou llibre el 18 de febrer, l'edita Navona. Té molt bona pinta! y hasta aquí puedo leer.

3 comentaris:

  1. Al final se'm va passar dir-te res, però ja veig que va valer la pena. Un altre any serà! :)

    ResponElimina
  2. Ya tengo Elena Sabe y esta tarde a ver si cae el de Zanón.
    Si no se puede disfrutar en directo, pues vamos a las obras.
    Bcssssssssssssssssssssss

    ResponElimina