dijous, 19 de setembre del 2019

Pavelló Mies Van der Rohe


Potser no cal que us torni a explicar com m'agrada visitar el Pavelló Mies, ho faig un parell de cops l'any i sempre és diferent, l'hora del dia, la climatologia, l'estació... fan que aquesta estructura esdevingui quelcom semblant a un organisme viu, sempre canviant, sempre igual, amb el mínim imprescindible.



Capvespre de finals d'agost. Núbol


Van der Rohe va estar molt lligat a la Bauhaus, de fet va ser l' últim director d'aquesta escola, enguany es celebra el centenari de la Bauhaus, jo he trobat a faltar algun esment a aquest tema en forma d'exposició. 
Al programa de la Mercè, en el marc incomparable del pavelló si que he trobat una referència:


Portes obertes i marionetes de la Bauhaus per La Mercè

El cap de setmana de la Mercè, a més de les portes obertes, us convidem a gaudir d’una activitat en família al Pavelló.
En aquesta ocasió, i en el context del centenari de la Bauhaus, us proposem un espectacle de titelles molt especial: Com a testimonis mòbils de la Bauhaus, a les mans de Christian Fuchs, les rèpliques de 10 ninots creats a l’Escola de Weimar el 1923 representaran “Les aventures del petit geperutAbans, ens explicaran com van ser creades el 1923 pels estudiants que experimentaven al taller escènic de la Bauhaus sota la direcció d’Oskar Schlemmer per a aquesta obra de la ol·lecció Contes de les 1001 nits” sense que llavors arribés a representar-se. Aquesta vegada sí que actuaran, gairebé sense paraules, acompanyats de la música contemporània per piano de Paul Hindemith en directe.
Marionetes: Christian Fuchs
Narració: Joan Vitòria i Toni Rumbau (El globus vermell)
Piano: Blai Mañer Ferré



I com a gran novetat dos punts de llibre, a la venda a la botiga de la fundació :



4 comentaris:

  1. A falta de las últimas exposiciones con motivo del centenario de la Bauhaus, que se inauguran este mes y el próximo, tengo que decir que aquí tampoco ha habido suerte con los marcapáginas. Además, la fundación Bauhaus coincide que está en obras y han montado una exposición temporal en otra sede. Eso sí, postales un montón. En fin. Si finalmente consigo algo, lo pondré en el blog.
    Disfruta de esa maravilla de pabellón.
    Ptnts

    ResponElimina
  2. Doncs hem de quedar i de pas un Macba o un caixaforum

    ResponElimina