dimecres, 1 d’abril de 2020

Posant ordre: Hermen Anglada Camarasa
Anglada fou el pintor més jove de la segona generació de modernistes i va obtenir un ressò internacional. Després d’un aprenentatge a Barcelona, es va traslladar a París, on va tractar en nombroses obres la vida nocturna parisenca amb efectes lumínics. L’impacte que va exercir a París l’estètica dels Ballets Russos de Diaghilev és decisiu per a l’evolució de la seva obra, sense oblidar la seva estada a València a partir de 1904, centrada en el folklorisme hispànic de marcat decorativisme, com evidencia aquesta pintura, en què el veritable protagonista és el cromatisme de la indumentària.(web Mnac)Dedicat a la Tieta Elisa, que la terra et sigui lleu.


La seva neta, l'escriptora Laura Ferrero ha fet un escrit dedicat a l'àvia. M'ha agradat molt, potser m'ha arribat a l'ànima per la coneixença personal, però penso que la barreja d'emocions que s'hi fan paleses són compartides avui en dia per moltes persones. Us adjunto link: Una trenza


3 comentaris:

 1. Ja deia jo que havia tornat el carnaval. Ara t'envio la meva foto. Joan

  ResponElimina
 2. Sentido y hermoso homenaje de Laura Ferrero a su abuela.
  Pienso que esa trenza emocionará a muchas personas que lean ésto. Por lo tanto gracias por hacerla llegar a quien quiera leerla.
  Bcsssssssssss

  ResponElimina
 3. Es una pena, pobreta. Fíjate que el dia 24 de enero no juntamos todos en mi casa a comer porque por navidad no habíamos coincidido, estos días he pensado tanto lo de "no dejes para mañana lo que puedas hacer hoy". Nos ha servido de despedida. Ya veremos cuando la podemos despedir de verdad.El escrito de Laura ayuda.

  ResponElimina