dimecres, 30 de juny del 2021

Punts de llibre vells-9


Biblioteca de Santanyí a Mallorca i Biblioteca de la escuela Técnica de Peritos Agrícolas y de especialidades agropecuarias on torna a sortir la paraula señal.


Aquest parell m'encanten, són de la biblioteca Popular Santiago Rusiñol de Sitges, conmemoren el vint-i-cinquè i el cinquantè aniversaris respectivament. He vist les fotografies a la Web i he d'anar un dia a visitar-la, es veu preciosa. De fet està instalada a la que fou casa de Miquel Utrillo en el conjunt arquitectònic de Maricel. Si algú vol treure el nas a l'àlbum de fotos que cliqui aquí.




Suposo que a l'Ajuntament de Barcelona hi havia una biblioteca de la mateixa manera que avui en dia hi ha el Sedac (Servei de Documentació i Accés al Coneixement)


La creació de la Biblioteca Francesca Bonnemaison es remunta al 1909-1910, quan Francesca Bonnemaison va crear l'Institut de Cultura i la Biblioteca Popular de la Dona, la primera biblioteca per a dones de tot Europa. La seva primera ubicació va ser la parròquia de Santa Anna, i el 1910 es va traslladar al carrer d'Elisabets. La missió d'aquestes dues institucions era oferir accés a la cultura, a la formació i a la informació a les dones treballadores. L'èxit i el prestigi va ser tal que el nombre de sòcies creixia any rere any, i va arribar a les 8.000 el 1930. Precisament aquest creixement va ser el motiu del trasllat el 1922 a la seu del carrer de Sant Pere més Baix, l'actual ubicació de la biblioteca. Fins al 1936 va funcionar per a les alumnes de l'Institut, però a finals del 1937 es va obrir al públic femení. Des del 1963 és oberta a tota mena de públic i des del 1976 porta el nom de la seva fundadora: Francesca Bonnemaison.
Aquest punt de llibre és més vell que jo.




 Aquest és poc vell, coneixeu la persona que fa l'exposició?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada