intercanviar punts de llibre i fer puntes
Intercambiar puntos de libro
trukatu bookmarks
marcadores trocados
Swap bookmarks
partager des signets
Aktie Lesezeichen
segnalibri di condivisione
Dela bokmärken
bladwijzers aandeel
доля закладкі
mübadiləsi bookmarks
العناوين تبادل
交換のブックマーク
Vyměněné záložky
עקסטשאַנגעדבוקמאַרקס
L'editorial Impedimenta, que tant agrada a lectors i col.leccionistes de punts, divideix els seus catàlegs anuals en cinc apartats: Novetats, Biblioteca, Fons Editorial, Col.lecció El Panteón Infantil i Biblioteca El Pájaro Dodo.
A l'apartat Biblioteca ens trobem amb autors i autores dels quals han editat més obres i que són en certa forma els més punters de l'editorial, Stanislaw Lemés un d'ells i va néixer l'any 1921, enguany seria el seu centenari.
La sensació de normalitat poc a poc es va instal·lant a les nostres vides.
Als teatres no hi ha un munt de cadires buides, no fem tantes cues, tots i totes tenim mascaretas de les quals podem prescindir a l'aire lliurei es fan festivals, fires, setmanes, trobades...
I tornen a lluir els expositors de punts de llibre i retrobem els que ens anuncien esdeveniments. Com aquests:
El primer festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona es diu 42, el perquè del nom el podeu consultar aquí.La imatge de la primera edició del Festival 42 és disseny de Tono Cristòfol Casadesús (Barcelona, 1976), amb la il·lustració d’Álex Ferreiro Vaamonde (Pontevedra, 1988) i Mercè Iglesias (Mataró, 1978). Si voleu saber-ne més cliqueu aquí.
Podem trobar 3 espais, 5 dies, 74 activitats, 212 convidats, una de les activitats és una exposició dedicada a Stanislaw Lem.
Tot la setmana vinent a Can Fabra, al costat de casa.
Quin gust tornar a la normalitat!
dimarts, 26 d’octubre del 2021
Dels dilluns 18 al diumenge 24 d' octubre es va celebrar a Can Fabra la FESC, la X Fira d’ Economia Solidària de Catalunya (FESC), fira impulsada per la XES, és l’esdeveniment anual de trobada i exposició de l’ESS. Se celebra anualment l’últim cap de setmana d’octubre.
En Lluís hi va anar i em va conseguir uns quants punts de llibre:
Un dels leitmotivs de la correspondència entre Jaume Sabartés i Pablo Picasso és l’humor. Al llarg dels anys trobem algunes bromes de caire sexual a les quals es refereixen com a «coses de trempar i riure».
Un humor sexual, barroer en alguns casos, que s’intensifica a finals dels anys cinquanta, quan Picasso i Sabartés s’apropen als vuitanta anys. Picasso incorpora a la correspondència amb Sabartés algunes postals de noies joves, d’aspecte atractiu, o utilitza les pàgines centrals de la revista Ciné-Révelation o anuncis publicitaris de revistes com Vogue, amb fotografies de joves actrius de l’època, com Josette Arno o la nedadora Esther Williams. Escriu damunt de la pàgina impresa i redibuixa la fotografia, incorporant-hi Sabartés en situacions ridícules i posicions caricaturesques d’un home gran que implora el favor sexual de la jove bellesa.
El terme pin-up el va incorporar Jaume Sabartés a la correspondència amb Picasso arran d’una anècdota en un vol de Niça a París, el 6 de març del 1956, amb una passatgera nord-americana.
Són punts de llibre d'una exposició prepandèmica, si algú vol més detalls que cliqui aquí