dimarts, 12 d’octubre del 2021

Més Madrid

Aquests mapes estan molt bé, són originals i mostren rutes diferents per aprofundir en el coneixement de la ciutat. Els vaig aconseguir a un quiosc de turisme que hi ha al passeig de Recoletos tocant a plaça de Colón ( em sembla, no estic del tot segura).









Del Museu Naval, dos duos:




A la parada de Libros del Zorro Rojo no tenien punts de llibre i em van donar aquesta bonica llibreta:


I les tres compres que vaig fer a la Feria són aquestes:



Una cuidada edició de Poeta en Nueva York de l'Editorial Demipage


Estación. Ida y vuelta, de Rosa Chacel. Em va encantar trobar aquest llibre tan ben editat perquè feia molt de temps que no llegia res de l'escriptora que em va obrir les portes d'un altre Madrid. 


 Memoria del frío.

Us podria dir tantes coses d'aquest llibre. Quan vaig anar a la Feria ja havia llegit una ressenya al fb sobre ell i vaig pensar que me l'hi compraria per la temàtica, és una biografia de Manuela Del Arco, la dona que més temps va passar a les presons franquistes com a presonera política.
 Si us fixeu en el nom de l'autor, és el fill de Manolita qui escriu el relat. Algú pot pensar en aquesta història, si no l'ha llegit, com si fos una hagiografia llagrimosa, res més lluny de la realitat.
Miguel és l'únic fill de Manolita, no té temps de tenir-ne més, quan trepitja la presó té poc més de vint anys i quan en surt quaranta. Al relat les veus narratives de la mare, el pare i el fill es fonen i ens dibuixen la realitat dels no herois, dels no espais i dels no temps. Els no perquè la història s'ha encarregat d'anorrear.
L'estructura de la novela és perfecta i està escrita de forma àgil i clara, no deixa caps per lligar, qui no vulgui que no entengui, però d'una forma aparentment senzilla en aquesta novel.la ens  trobem amb el nostre passat invisibilitzat i amb la veu, tants cops silenciada, de les dones que no van abandonar mai els seus ideals, que van ser fidels i conseqüents en les paraules i a la vida.
Us el recomano, si teniu oportunitat no deixeu de llegir-lo.





1 comentari:

  1. Aquí sí que sería difícil cuales elegir, pero la idea del Mapa Ilustrado, me parece genial. Son preciosos. Los otros también.
    Bcsssssssssssssssssssss

    ResponElimina