dijous, 30 de novembre del 2023

Gegantes i gegants
La Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona i l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya anuncien la Trobada Nacional de Gegants, que tindrà lloc el proper diumenge 28 d’abril de 2024 a Barcelona per celebrar els 600 anys de gegants. La primera referència de gegants al país és del Corpus del 1424 a la ciutat de Barcelona i, de fet, també és la primera nota que testifica l’existència de gegants festius arreu d’Europa.

La celebració vol esdevenir una de les trobades més grans que s’hagin fet mai a casa nostra. Es preveu que hi participin més de cent colles, que ja es poden inscriure al formulari habilitat per l’organització i que es pot trobar a www.gegants.cat i a www.gegantsbcn.cat.

La diada comptarà amb quatre cercaviles que sortiran de quatre espais emblemàtics de Barcelona (el parc de la Ciutadella, el monument a Rafael de Casanova, el Born i l’estació del Nord) i es trobaran al passeig de Lluís Companys, amb l’Arc de Triomf com a protagonista. Per acabar, hi haurà la ballada protocol·lària dels Gegants de l’Agrupació i dels Gegants de la Ciutat, així com el ball final de totes les colles participants.

Tota la informació de l’acte i de l’aniversari es podrà trobar actualitzada als webs de les dues federacions: www.gegants.cat i www.gegantsbcn.cat. Per a més informació, podeu contactar a través dels correus electrònics de l’organització: gegants@gegantsbcn.org i a agrupacio@gegants.cat.

La Trobada Nacional de Gegants compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

2 comentaris:

  1. Qué bé, amb el què m'agraden els gegants... Tenim molts amb punt de llibre. Fins i tot hi van haver uns amics que van començar a editar una col·lecció de punts de llibre de tots els gegants de Catalunya, però mai es va arribar a editar del tot. 😕😕😕

    ResponElimina