diumenge, 24 de desembre del 2023

Bon Nadal!

Atenció! Si voleu saber el resultat de la rifa cliqueu aquí


El diorama és una de les tècniques més apreciades pels afeccionats al pessebrisme.  Aquest tipus de pessebre va ser inventat a Barcelona ara fa més de cent anys per Antoni Moliné, membre de l’Associació de Pessebristes de Barcelona.

La característica del diorama és que juga amb la perspectiva i dota el pessebre de profunditat i va sorgir per casualitat, perquè el 1912 Antoni Moliné havia de fer un pessebre més petit que l’habitual, de manera que posant el pessebre dins una caixa, en va reduir l’espai un 30%. Amb els anys, la tècnica es va millorar i des de Barcelona es va estendre arreu, i per aquest motiu aquesta manera de fer el pessebre se la coneix internacionalment amb el nom d’Escola de Barcelona.

Divendres al matí vaig fer la passejada de pessebres de cada any. Malgrat ésser atea, els pessebres em fascinen.

Enguany es celebren els 800 anys de pessebrisme. Se'ls va inventar Sant Francesc d'Assís, que és un dels pocs sants que m'agraden. A Barcelona l' Associació de Pessebristes té una arrelada tradició, el que no sabia és que el diorama fos un invent barceloní. 

Hi vaig veure diorames a la Casa dels Entremesos i al Tinell.
En una carpeta tinc les fotografies de la passejada. Si voleu veure-les cliqueu aquí 

També vaig passar pel la Fira, l'Arxiu de la CA, la Catedral i la plaça Sant Jaume.El de Sant Jaume més modern i el del pati del Marés tradicional.
Aquest últim està inspirat en Nàpols.

I tant de bo que tothom pogués gaudir-ne!

3 comentaris: