diumenge, 17 de desembre del 2023

Palestina

 


Quan era petita, a l'escola, a casa, a la tele... m'explicaven en aquestes dates la història d'un nen petit que havia nascut d'okupa en un pessebre. 

Que molts pares i mares com els seus havien sortit fugint de casa seva per anar-se'n a Egipte ja que hi havia un rei dolentíssim que matava infants. I tot això passava a Betlem, Galilea, Natzaret, és a dir a Palestina.

Moltes nenes i nens palestins viuran uns nadals de terror. 

Fa més de 2000 anys aquell nen va rebre la visita d'uns reis mags que li van portar valuosos presents i un àngel va esperonar als pastors per a què li portessin llet i menges diverses, perquè l'or, l'íncens i la mirra no es mengen.

Als infants palestins de 2023, els arribarà ajuda internacional? els tornaran les seves cases i familiars? no se si se'n recordaran d'ells els reis, no ho crec pas.

2 comentaris:

  1. Així és el món, i no ho justifico... Rics, pobres, contents, tristos, guerres i pau... Mentre hi hagi enveja, mentre hi hagi rencúnia, mentre l'home poderós busqui i vulgui més poder... el món seguirà així. No només els palestins pateixen, també els ucranians, molts dels nens i nenes que viuen a l'Àfrica, i fins i tot a països més "desarrotllats" hi ha gent que pateix fam, fred, guerra...
    Jo crec que l'ajuda arriba, com ? no ho sé, però mai n'hi haurà prou, per tant crec que mai hem de desistir a ajudar en la manera que cadascú pugui. Nosaltres ens podem desitjar, felicitat, pau, alegría... en aquestes festes, perquè no? també ens ho mereixem però sense deixar de pensar que hi ha gent que això no ho tindrà...

    ResponElimina
  2. Hi ha massa Herodes per a la infància de tot el món.

    ResponElimina