divendres, 28 de juny del 2024

Biblioteca Humana

Me n'he assabentat d'una activitat genial, que fan a  l'Hospitalet del Llobregat, gràcies als punts de llibre i a la Teresa Suñé que va pensar en mi quan els va agafar.

Es tracta de la Biblioteca Humana: 





Què és la Biblioteca Humana de L’Hospitalet?


Una oportunitat única per comprendre altres experiències de vida i desafiar les nostres idees preconcebudes.

La Biblioteca Humana és una iniciativa nascuda a Dinamarca l'any 2000, que s’ha expandit per tot el món. En aquest projecte, persones reals “es presten” a compartir les seves històries de vida amb un grup de lectors i lectores, amb la finalitat de trencar barreres socials i desafiar estereotips i prejudicis.

La primera Biblioteca Humana de L’Hospitalet es va estrenar al barri de Les Planes - La Florida. Una oportunitat per conversar amb els "llibres humans" i escoltar experiències personals que ens permeten ampliar els nostres horitzons i comprendre millor la diversitat humana.web

El 15 de juny d'enguany es va dur a terme a la Biblioteca Tecla Sala, va pivotar al voltant de més de vint temes, van fer un punt per tema, en tinc 16 que us mostro:

















Si la cultura  és el vehicle portant entre el coneixement i les noves formes de consciència que fan possible una desestabilització de l'hegemonia, si un dels seus objectius és que les persones esdevinguem més crítiques i lliures de perjudicis i prejudicis, les Biblioteques de l' Hospitalet ho han entès perfectament.
Potser els seus edificis no tenen premis d'arquitectura però el seu personal ha dut a terme un gran treball. Darrere d'aquesta activitat d'un dia hi ha una bona feinada.
El revers dels punts ens donen molta informació i a la web quan cliques els temes en el catàleg hi ha tot de llibres recomanats i la biblioteca on el pots trobar.
Em falten set punts, els temes són:

Refugiada
Mare Cuidadora
Depressió postpart
Fibromiàlgia
Llatina
Mare d'una exmena
Sense sostre