dimarts, 26 de febrer del 2019

Viena Edicions







Viena Edicions és una editorial independent fundada l’any 1991, dedicada a l’edició en català i dirigida per Isabel Monsó i Enric Viladot. El nostre catàleg inclou un ampli ventall de temàtiques diverses, tant de ficció com de no ficción. El nostre catàleg reuneix més 1900 obres, una mitjana de 70 obres l’any.

Aquestes 1900 obres estan repartides en 20 col.leccions:


















I, darrerament (des del 2003?), qui ha repensat el disseny gràfic de la marca i submarques és Andy Noguerón, de Malaidea.
També ha donat forma a la col.lecció El Far

En un primer moment editen obres de no-ficció. Al 2007 treuen al mercat la colecció El cercle de Viena i en aquests moments ja van per 75 títols publicats.
Val a dir que, de la mateixa manera que cuiden el punts de llibre que arriben a les nostres mans, també tenen una cura especial de les seves publicacions. Ara hi ha molts llibres dedicats a la difusió de l'art, el paissatge, la situació social i una varietat de temes inabastable. No sempre ha estat així i recordo de veure exposicions i adonar-me de seguida que el catàleg era de Viena. La presentació acurada, la qualitat de la fotografia, el contingut...tenien un segell propi.
Quan l'any 2007 decideixen tirar endavant el Cercle, ho fan intentant omplir un buit que existia en català i totes les obres són traduïdes directament de la llengua original. No ens trobem mai davant segones traduccions, aquesta dada no és gens irrellevant. 





Catorze d'aquestes col.leccions també tenen títols en castellà: Ediciones invisibles

El tamany no varia. Hi ha, però, alguns punts que són uns mm més amples i més llargs perquè han incorporat una mena de sanefa resaltada amb vernís UVI.



Cal dir que la majoria de punts de llibre tenen aquest efecte el el títol, autor o autora i a la franja que conté el logotip.
Són punts amb estil, naturalment. Se'ls reconeix d'una hora lluny. Contenen imatges evocadores,suggestives, insinuants, estèticament implacables i impecables. 

3 comentaris:

  1. Ayer no conseguí enviar el comentario.
    Me encantan estos marcapáginas y en la editorial tiene un trato exquiesito, al menos con los que no podemos conseguir aquí los marcapáginas.
    Deseo larga vida a este sello editorial y en general Larga vida al libro!
    Bcssssssssssssssssssssssssss

    ResponElimina