dimarts, 5 de març de 2019

Atenció amb Periscopi!

M'encanten aquestes picades d'ullet.
I una altra vegada m'ha passat, ordenant els repes me'n he adonat que Periscopi ha tret dues versions de "Les nostres riqueses" de Kaouther Adimi.

L’estiu del 2017 un estudiant rep l’encàrrec de buidar una petita llibreria d’Alger que s’ha de convertir en una botiga de bunyols. Es tracta de la casa de lletres que Edmond Charlot va obrir l’any 1936 amb una idea revolucionària: instaurar un espai cultural i literari en un país convuls i conformista. La presència d’un inquietant guardià de la llibreria destorbarà la tasca del jove i li farà descobrir el poder de la literatura com a generador de memòria col·lectiva. 

Kaouther Adimi barreja passat i present, realitat i ficció, per explicar-nos la història de la llibreria i editorial que va esdevenir punt de trobada d’autors com Saint-Exupéry i André Gide, i que va desafiar la censura publicant el primer text d’Albert Camus. Amb sensibilitat i destresa l’autora guia el lector pels carrers d’una ciutat on un home somiava reunir totes les veus del Mediterrani.(web de l'editorial)


Tinc moltes ganes de llegir-lo.
Fixeu-vos ara en els punts


Són fantàstics!
No és un puzle. És una foto que està partida.
Ens situa ràpidament en el possible escenari del llibre: un carrer d'una medina per exemple, cap als anys 30 del segle passat per exemple. I en primer pla dues dones encara joves d'aparença europea. Són una metàfora de la trama de la novel.la?
A mi m'intriga la mirada que es creuen...es coneixen de fa molt? estan contentes o enfadades? cansades? què fan aquí? han de solucionar quelcom juntes? feia molt que no es veien perquè s'havien enfadat i ara han quedat per fer les paus?
Un fet és evident, aquests punts de llibre han assolit el seu objectiu. No només tenen estil i són impecables estèticament també desvetllen  preguntes i ànsies de saber més del que ens mostren.3 comentaris:

 1. Y además forman puzle ¿no?

  Abrazos

  ResponElimina
 2. Yo no lo veo como puzle ya que va enmarcado y si no fueran, se superpone. En mi opinión es una imagen partida

  ResponElimina
 3. és un puzzle d'aquestes que s'encavalca o com es digui. :)

  ResponElimina