diumenge, 21 de maig del 2017

Central

Una altra llibreria que m'agrada moooooolt és la Central.
A mi em sembla que el primer punt que tinc és el que us mostro just a sota:


La tipografia utilitzada és diferent a l'actual que només utilitza majúscules.  Aquí trobem a l'inici una majúscula i la resta, són minúscules. L'article no es veu a les lletres grans, però sí a les petites. Les lletres tenen un ombrejat que produeix sensació de relleu. Trobem el número de telefon i el fax. Quan neix la llibreria Central, internet ja forma part de les nostres vides, per tant també anuncia la seva web.
Ja apareix el tall característic de tots els seus punts de llibre. És com una esquerda recta, inclinada uns quaranta -cinc graus. Un troquel.lat que li atorga un tret diferencial de tots els altres punts del món.



Tots tenen el mateix tamany, exacte i el troquel idèntic.

El segon punt no sé si va ser editat a continuació del primer o posteriorment en record dels primers models.

La majoria de punts de la llibreria Central jugaran amb els colors vermell, blanc i negre. Val a dir que són uns colors molt Brossians. El blanc i el negre serien el fons d'armari de tota tipografia i el vermell la nota de "color".

Al tacte, no són del tot llisos i a la vista són mats. Tenen un gruix de cartolina. Tenen cos.



Els tipus són en majúscules plenes. Sense ornaments, la única lletra que presenta un cert moviment degut a l'ondulació de la de l'últim traç és la R. La resta són molt estàtiques. Les A tenen una inclinació no simètrica.Si ens fixem bé tenen petites zones no pintades i perfils desdibuixats. Potser té la intenció de semblar un rètol fet a mà?
En aquests punts ja apareix l'article definit i trobem combinacions dels tres colors: vermell, blanc i negre, un per l'article, un altre pel nom i un altre pel fons. No hi ha cap CENTRAL vermella ni cap LA blanca.

Els reversos son diversos i el tall no sempre està situat igual.
Demà més.


3 comentaris:

  1. Molt bo!
    T'hi has fixat molt en la tipogràfia!

    ResponElimina
  2. ¡Anda! No me había fijado yo en el reverso de estos marcapáginas....A revisar se ha dicho.

    Abrazos.

    ResponElimina
  3. Sí, pasa como con los de Laie. A parte con el paso del tiempo, van cambiando las concesiones de tiendas en los museos. Por ejemplo antes en el Macba tenían la concesion La Central y ahora es Laie. La lista es diferente, suprimen, amplían, aparece Madrid...

    ResponElimina