divendres, 30 de juny del 2017

Museus. Evolució

En el món dels punts de llibre podem veure reflectits molts canvis:  gustos dels consumidors, interessos de les empreses, corrents estètics,  vaivens econòmics i també evolució històrica.
Un exemple són els punts de llibre de museus.

A Barcelona hi ha museus que ja no existeixen perquè s'han fusionat amb altres, han canviat de nom i d'orientació tot adaptant-se en el temps.


Museu d' Història de la Ciutat, Museu d'Historia de la Ciutat de Barcelona i actualment Museu d' Història de Barcelona (MUHBA).



Aquests tres punts són uns mostra d'una sèrie que va editar el llavors Museu d' Història de la Ciutat fa uns dotze anys amb el patrocini de l'editorial Lunwerg. Les dues primeres són de la década de 1910 de Lucien Rosin. 
La tercera és de Manel Pérez de l'any 2005.
Hi veiem una vista de la ciutat  de Barcelona desde Collserola, Montjuic des del Port Vell i la Plaça de Catalunya, respectivament.




El següent és del museu barbier-mueller d'art precolombí que va ocupar un palauet gòtic del carrer de Montcada, enfront mateix del Picasso, durant uns quants anys. Abans aquest palauet havia hostatjat el Museu Tèxtil que avui en dia esta integrat al DHUB, a la plaça de les Glòries.



Actualment en aquesta seu trobem el Museu de les Cultures del Món. És l'edifici conegut com casa Mora o del Marquès de Llió.

1 comentari:

  1. També els Museus de La Ceràmica i el d' Arts Decoratives de Pedralbes i el de la indumentària del carrer Mobtcada han passat a formar part del fons del Musseu del Disseny!

    ResponElimina