dijous, 10 d’agost del 2017

Arxius a Barcelona I




Hi ha molts arxius interessants a la ciutat de Barcelona. Enguany en complir-se el centenari del de la ciutat, els col.leccionistes de punts hem tingut més contacte amb ells.
De la tasca importantíssima que duen a terme els arxius no en parlaré perquè és palessa per a tothom.
Em centraré en dos arxius històrics arrelats a la ciutat de Barcelona.
Tenim l' Arxiu Municipal de Barcelona", amb diversos centres:  l' "Arxiu Històric de la Ciutat", l' "Arxiu Fotogràfic", l' "Arxiu Municipal Contemporani" i els deu "Axius Municipals de Districte". Tots ells  van proveïnt de material interessant als col.leccionistes en forma de postals, punts de llibre i altres publicacions. Val a dir que, encara que no en siguem usuaris, val la pena visitar-los, les seus es troben en  edificis emblemàtics de la ciutat: Casa de l'Ardiaca, Convent de Sant Agustí, Palau Requesens...i periòdicament s'hi fan exposicions força interessants.
Una anècdota: un dia em trobava descansant en un dels bancs del pati de ca l'Ardiaca, va entrar un grup turístic liderat per un guia poc escrupulós, quasi m'empasso la cigarreta quan el vaig sentir dir amb tots els seus sants p.... TÍPICO PATIO ANDALUZ, i es va quedar tan ample.



Amb motiu del centenari, a banda dels punts de llibre i les postals, s'han editat tres publicacions:



Un llibret semblant als llibrets de sala que fan per a les exposicions del Muhba.



Un altre llibret amb informació general, no lligada al centenari.



El programa d'actes del centenari. Atenció que al setembre està programada la publicació d'un llibre sobre la casa de l'Ardiaca. Hi haurà més punts?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada