dissabte, 23 de febrer del 2019

Periscopi

Un altra editorial amb estil, amb un estil milimétricament estudiat, diria jo.
Només cal entrar a la seva web per a copsar-ho, moderna i clara, hi destaca la pestanya que ens presenta l'editorial: Qui som

Entre altres coses ens expliquen el perquè del nom i el logo:

A més de la impremta, a la dècada de 1430 Gutenberg va inventar i comercialitzar un aparell que permetia veure-hi per sobre de la multitud als peregrins que assistien a un festival religiós d’Aquisgrà. Era el predecessor del periscopi, que avui en dia s’empra per detectar objectes situats fora del camp de visió, i que deu gran part de la seva fama a l’ús que durant molts anys n’han fet els submarins. Es tracta, doncs, d’un objecte que casa a la perfecció amb la nostra voluntat de cercar més enllà d’allò que és evident.




Els punts de llibre són clars i nets, la gran majoria amb marge blanc i darrerament són més grans . Hi trobem dibuix, pintura i fotografia tractada. A banda del títol,autor o autora, editorial i adreça web. 
Les lletres no molesten, hi ha un espai per cada element de forma equilibrada. No es molesten uns als altres, es complementen de tal manera que amb un sol cop d'ull identifiques tota la informació. Entre un tou de punts, els reconeixes ràpidament. Estil!














Molts d'ells porten el copyright al costat citant els il.lustradors o l'orígen de la fotografia. Tot un detall. Dos il.lustadors que sovintegen són Mercè Iglesias i Alex Ferreiro.
Tono Cristòfol n'és el dissenyador.
Quasi un terç de les publicacions són de dones, detall important.

8 comentaris:

  1. Com diu la dita: "Una imagen vale más que mil palabras", per mi, és el més interessat del punt.
    Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agraden els punts nets, basats en imatge. Pero a nivell editorial penso que és important donar el màxim d'informació, no hem d'oblidar que publiciten un producte, el llibre. Aconseguir l'equilibri entre la funció l'estètica té molt mèrit

      Elimina
  2. Son preciosos. Yo he desistido de coleccionarlos, porque aquí no hay. Disfruto cuando los subís.
    Bcssssssssssssssssssss

    ResponElimina
  3. No tengo muchos de esta editorial, pero me gusta el diseño claro, informativo y con gran presencia de la imagen.
    Petons

    ResponElimina
  4. Pues ya estás pidiendo! Es una editorial independiente, pequeña y cuidadosa con el producto. Relativamente joven. Puede que la colección completa no supere los cincuenta.

    ResponElimina
  5. A mi me encanta esta editorial y no es que tenga muchos, pero poquito a poquito voy haciéndome con ellos... El primero es precioso..
    Buen finde.

    ResponElimina
  6. Són molt bonics, sí, i ràpids d'identificar :)
    Jo m'acabo d'agafar de la biblioteca el llibre d'aprendre a parlar amb les plantes :)

    ResponElimina