dijous, 3 de febrer del 2022

Aquí,demà

 

Necessitem futur, necessitem relats, necessitem apagar la màquina i encendre l’ésser humà.






Com sempre, hi ha un cartell de la BCNegra i l'han fet Blanca Hernández i Pep Brocal de Badabum Edicions Especials. El gatet és  graciós i alhora inquietant, jo no me'n refiaria gaire d'ell, per si de cas que no se'm creui.

Si voleu saber detalls de la programació aquí teniu l'enllaç al programa.

Hi ha moltes activitats i esdeveniments interessants, taules rodones, exposicions, recitals, visites guiades, clubs de lectura i l' entrega del premi Pepe Carvalho, que enguany és per a Don Winslow.

A la página web de Barcelona Cultura podreu veure el llistat d'escriptors i escriptores, els espais on es celebraran les diferents activitats, un d'ells el famós teatre El Molino i més informacions.

Per acabar les paraules del comisari Zafon, sempre tan encertades:

Aquí, demà

Ens han passat moltes coses. Ens en continuen passant, però tot va molt de pressa. La tecnologia és violenta i fascinant i no tenim temps d’assimilar-la, comprendre-la, entendre el món que va creant. Ens resulta impossible imaginar el futur quan tenim la consciència que el futur és un present que no podem aturar-nos a explicar. És per això que creiem essencial l’aportació literària per compondre relats que ens expliquin què ens està passant i, alhora, ens ajudin a imaginar un futur que no sigui només l’apocalíptic. Creiem que la novel·la negra té molt a dir en aquest sentit. Per això, portem creadors del gènere i fronterers perquè ens ajudin en aquest "Aquí, demà", una frase que, d’adolescents, dèiem quan acabàvem de conèixer algú i el volíem tornar a veure. Al mateix lloc que avui, però demà. Necessitem futur, necessitem relats, necessitem apagar la màquina i encendre l’ésser humà.

I per fi dos punts, de moment, no sé si n'hi haurà més:





3 comentaris: