diumenge, 26 de novembre del 2017

La Carbonera





Una nova llibreria del Poble Sec



Com heu pogut veure, el carrer Blai, del Poble Sec, i els seus entorns pateixen l'epidèmia de la gentifricació. Per això és una molt bona notícia que un dels nous establiments sigui una llibreria acollidora, tranquila, atractiva, moderna, arrelada al territori, oberta...













La Carbonera és molt jove, no té ni un mes d'existència, però té una història, uns objectius i una narració que podem trobar a la seva web i a les xarxes socials.
M'agrada el seu relat, tenen una petita exposició i unes postals que hi pots comprar com a record:











El seu nom és fàcil de deduir, a principis del segle passat el local on es troba la llibreria era una carbonera on es venia carbó.


Fixeu-vos en aquest detall, es poesia gràfica pura.

Cal fer-hi una visita o més. És un lloc molt agradable i si a més a més comprem un llibre... bingo!
Us dessitjo molta sort carboneres, per fer caliu al Poble Sec ja heu posat les primeres pedres:

Salut

5 comentaris:

  1. En Lugo también se ha rehabilitado, ya hace bastantes años, una carbonería en el centro, muy cerquita de la plaza más antigua de la ciudad ( el foro de Lucus Augusti), pero no ha tenido una finalidad tan cultural. De hecho, la librería más antigua, ubicada en la plaza, ha tenido que cerrar ya hace unos años.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  2. En Girona también hay un sitio que se le llama "la Carbonera.
    Durante la Guerra Civil la Carbonera se habilitó como refugio antiaéreo del personal docente y del alumnado del centro, junto con los vecinos y vecinas de la zona. Sus peculiares características constructivas –bóveda catalana y paredes muy gruesas y excavada en parte en la misma roca- y situación –facilitaron este uso. Hasta finales de los años sesenta se convirtió en una tienda donde se vendía carbón. De ahí nos ha quedado su nombre popular. Actualmente acoge exposiciones temporales y actividades.

    ResponElimina
  3. Guai ja tenim Lugo, Girona i Barcelona...
    Més carboneres?

    ResponElimina
  4. se m'estan acumulant les llibreries per visitar, tu... :)
    Per cert, "la carbonera" també és el nom d'aquella casa okupa que hi ha prop del mercat de sant antoni, no?

    ResponElimina
  5. Sí, em sembla que ja la van desokupar, es l'edifici d'habitatges més antic de l'Eixample, la van catalogar etcetc, aviat serà un hostel?

    ResponElimina