Alcazaba tenía Almería cuando Granada era sólo alquería.
I també unes restes ceràmiques molt interessants:
Redoma, siglo X
Ataifor nazarí i escudilla cristiana
Juguete de época islàmica
La meva àvia, les tietes , ma mare han fet i fan gurullos,són un plat exquisit d'Almeria:
El seu origen es remunta al període musulmà, moment en què determinat plats com la Kinafa, la base eren els fideus, van evolucionant i substituint aquells per unes diminutes porcions de massa, semblants, en grandària i forma als grans d'arròs. La farina de blat, barrejada amb aigua, oli d'oliva i sal, forma una massa de la qual s'extreuen llargues tires per, després, anar-les tallant amb la punta dels dits, donant-li la forma aproximada d'in gra d'arròs, encara que una mica més llarg. La resta dels ingredients per fer el brou on couran els gurullos són de l'horta: tomàquet, ceba, pebrot verd, pebrot vermell, all, patates i mongetes blanques. Es pot fer també amb carn de caça o conill.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada