dilluns, 14 de maig del 2018

Sous les pavés, la plage. LiTeRAL











 Fa cinquanta anys del maig del 68 i aquest fet fa pensar i reflexionar.

Potser algun dia trobarem la platja!

De moment a Literal el que trobem sota les llambordes són els llibres, no ens volen ni alienades ni desmemoriades ni nostàlgiques:

SOTA LES LLAMBORDES, ELS LLIBRES


Aquest any es commemora el 50é aniversari del maig del 68, una revolta global que va anar des dels carrers de Paris a les places de Mèxic i que va trasbalsar el pensament de tota una generació i de les generacions successives.

Hem parafrasejat el lema del maig del 68 francès Sous les pavés, la plage. (Sota les llambordes, la platja.) i l’hem actualitzat per al nostre propòsit el llibre radical. Perquè sabem que sempre, sota les llambordes, hi hauran els llibres.

(del web de Literal).

Biblioteques de Barcelona ha editat una guia de lectures:




S'ha fet un fulletó i una revista amb la programació i diverses informacions:

Us sona aquest punt?

 I també s'ha editat un mapa de llibreries Radicals de Barcelona, amb un nom superpoètic, nom amb el qual era coneguda la ciutat de Barcelona al primer terç del segle XX:




Tot obert, per l'ànvers és un bonic pòster amb una fotografia de principis del segle passat. Al revers hi ha el mapa d'establiments que s'han especialitzat en l'assaig o el llibre polític o on donen un lloc rellevant en el seu fons al pensament crític.

Entre una cosa i una altra m'ha vingut a la memòria l'obra de teatre Flor de Nit, amb text de MVM





Sincerament és una fira per gaudir, llàstima que hi ha hagut  moments de pluja i vent que han fet córrer taules, llibres, cadires...i més d'un expositor, com per exemple les editorials Automàtica i Capitán Swing, han hagut d'eixugar gran part del material que havien dut, però això és només una petita anècdota. Aquesta fira és molt interessant, hi són presents moltes de les editorials que més m'agraden i els actes que es van succeint al llarg del cap de setmana són un autèntic luxe.






 A continuació un punt de cada editorial, llibreria, associació
, cooperativa.... que he aconseguit:



Cal.ligraf



La Biblioteca de Carfax




Continuarà...


2 comentaris:

  1. ¡ Qué bonitos! pero Rosalía...
    Bcsssssssssssssss

    ResponElimina
  2. Me sorprendió mucho el de Rosalía, no lo había visto nunca!

    ResponElimina