dijous, 8 de novembre del 2018

Ruta literària




Una de les activitats que proposa la Barcelona Novel.la Històrica és una passejada literària. Vaig veure que si descansava tot el dia podia fer-la i així va ser.


La creació artística en la història


Un any més, l’escriptor i periodista Martí Gironell proposa un itinerari per indrets de la ciutat que ens descobriran com l’art i els artistes han contribuït a explicar, interpretar i mirar la realitat que, amb els pas dels anys, es convertiria en història. Una ruta literària a través de cinc novel·les històriques que ens acosten a Pablo Ruiz Picasso, Joan Miró, Antoni Gaudí, Ramon Casas, Gala i Salvador Dalí.






L’itinerari tindrà l’origen a la sastreria Mosella, als baixos de la Pedrera; allà, Salvador Dalí es feia fer els vestits a mida amb la seva musa, com ens revela Carmen Domingo a Gala-Dalí.








 Passeig avall, ens aturarem davant de la Casa Batlló per desxifrar La clau Gaudí, d’Andreu Carranza i Esteban Martín.






 I no gaire lluny, a la Sala Dalmau, galeria de llarga tradició, trobarem la Sílvia, directora de l’espai i protagonista d’El lladre del Guernica, de David Cirici.








La següent parada serà Canaletes, escenari de l’amor de Ramon Casas i Júlia Peraire, jove venedora de la Rambla, segons llegim a La mirada de la sargantana, de Roger Bastida. 







I acabarem el recorregut a Els Quatre Gats, on Leo Vidal, el protagonista d’El secret de Picasso, de Francesc Miralles, resol un misteri que envolta el pintor.









El text l'he copiat directament de la web de l'ajuntament

I el paquet complet de la Barcelona Novel.la Històrica 2018:



3 comentaris: