dijous, 7 de març del 2019

8 de març



















Segur que hi ha molts més cartells interessants aquests dies.
El mes interessant però és que la lluita feminista s'estengui al llarg de tot l'any. N'hi ha que portem tota una vida i és important que siguem més i més, si no lluitem pels nostres drets ningú ho pot fer per nosaltres amb el mateix convenciment.


Hi ha una proposta concreta que crec que està a l'abast de tothom i és tracta d'enviar un formulari de queixa a l'administració de justícia aqui, que també es pot fer online aqui. El següent pas és
enviar-ne un correu a info@vagafeminista.cat amb còpia de la teva reclamació per tenir constància, no és obligatori però sempre és interessant per poder saber el seguiment.

Jo m'he afegit amb un gest personal que té relació amb el cartell precedent. Ja us vaig dir fa poc que sóc una col.leccionista sectària, doncs he esborrat de la meva col.lecció de punts tots aquells que tenen a veure amb l'enaltiment del fatal "amor romàntic". Aviat desapareixeran també dels meus repes, si és que encara en tinc algun, i aniran a la bassa. Dieu-me radical, m'he quedat molt a gust.


I a Girona més:

“La brutalitat del món rural és força semblant a tot arreu, la violència contra les dones, també. Escriure, aquí, és enderrocar les lleis del silenci que les amaga.” Ho escriu Najat El Hachmi al postfaci del tercer volum de contes de Víctor Català, que acaba de sortir. Ho direm ben alt en públic el 8 de març: Caterina Albert no es va cansar de narrar què vivien les dones i què podien viure si elles volien.

Després de la concentració feminista convocada a Girona, convidem les dones (i els homes) a reunir-se al voltant de la literatura com a instrument de denúncia. Catorze de nosaltres llegiran fragments de vides en femení narrades per "la" Víctor.

2 comentaris:

  1. Ostres Roser, estic amb les persones, siguin nens, avis, homes i DONES.
    Però per sobre de tot persones, que és el que ens fa falta, n'estic ben segur.
    Jo.

    ResponElimina
  2. Que cap dona es senti discriminada ni avui, ni demà, ni mai. Tots hi hem de ficar el nostre granet de sorra.
    Montse

    ResponElimina