diumenge, 22 d’abril del 2018

Primavera Republicana



Des del 85è aniversari de la ll República, l'any 2016, es celebra a Barcelona un seguit d'actes al voltant del 14 d'abril.
La novetat d'aquests últims anys és que aquests actes tenen caràcter institucional ja que els programa l' Ajuntament de la ciutat. Sempre s'ha celebrat la l'adveniment de la República però sense aquest suport.
I encara que els actes, dels quals us parlaré a continuació, no estan dins d'aquest programa tenen també un caire republicà indiscutible, Els n'hem pogut gaudir amb una primavera de "veritat", amb temperatures molt agradables i un sol espatanegant.

Pregó de Sant Jordi

A càrrec d'Almudena Grandes, cal que us digui res més?
No em va fer mal el cul i això que les cadires del Saló de Cent són d'allò més incòmodes.




Reedició de Barcelones de Manuel Vázquez Montalbán







Colau ha assegurat que Vázquez Montalbán ha contribuït al renom de la ciutat, a "dignificar el llegat dels perdedors històrics" i a la pluralitat de Barcelona. Ha destacat la importància de la reedició de 'Barcelones', de la qual l'Ajuntament farà edicions en castellà i anglès, perquè es pugui tornar a trobar a les llibreries: "No era un simple desig, era una necessitat".La Vanguardia


Aquest acte, de presentació del nou Barcelones, s'ha fet al pati dels tarongers de la casa de la Misericordia del qual us vaig parlar fa pocs dies. I a la Central ja el tenien a la venda.










i també tenien oberta aquesta terrasseta tan romàntica que estan acabant d'arreglar.
L'acte ha clos amb una cantada de boleros i un vermut boníssim. I el més important: i he pogut fer-me amb un joc de postals preciós que porten al revers fragments del llibre.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada