dimecres, 18 d’abril del 2018

Ravalejant. La Central

Aprofitant que vaig arribar d'hora al Món Llibre vaig entrar al  pati de la Casa de la Misericòrdia. No havia entrat mai, ni sabia que s'hi podia accedir.
Tot s'ha de dir, el dia era plujós, m'encanten els dies de pluja a la Barcelona vella, hi ha menys gent i tot es veu més net i el pati feia una olor de flor de taronger (azahar en castellà, quina paraula més preciosa) que enamorava. 

La Casa de la Misericòrdia es va fundar l'any 1581 amb l'objectiu de donar aixopluc a les persones més desfavorides de la societat. Té un interessant  arxiu històric i un munt d'anècdotes com la història del torn dels orfes que us he linkat al principi d'aquest paràgraf.

No l'hem de confondre amb la Casa de la Caritat que és la seu del CCCB i es troba en front mateix.
Us poso un planòl:



On diu P és el pati,tot el que està marcat de gris fosc a la dreta seria l'antic recinte de la casa de la Misericòrdia. La part de dalt és avui la seu de la Facultat de Geografia i on hi ha C és la Llibreria Central del Raval.
A la part esquerra on diu CCCB hi havia la casa de la Caritat.















Va ser una visita molt agradable i per fi vaig poder entendre l'entramat de la Central. A continuació us mostro fotografies de la llibreria, ocupa l'espai de la primera esglèsia del complex. 









És molt gran, una planta en forma de C, un pis, un altell i una cripta que és on es cel.lebren actes, presentacions de llibres...







 Fixeu-vos en l'amplada dels murs:



 La llibreria té dues entrades, una pel carrer Elisabets, que seria la principal i un altra pel carrer de les  Remelleres.  Per aquesta darrera entrada ens topem amb el racó de literatura infantil,  "la Centraleta".









Aquest és el carrer de Montalegre. Per on vaig accedir-hi

2 comentaris:

  1. Juro que se me ha hecho la boca agua al ver tamañas estanterías llenas de libros...
    Bcssssssssss

    ResponElimina
  2. Exactamente, eso es lo que pasa esta librería y en muchas más.
    Qué peligro!

    ResponElimina