dilluns, 10 de setembre del 2018

Frederic Amat a la Setmana


El pintor i escenògraf Frederic Amat dissenya l’obra del Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català 2018
A l’obra hi predomina el color groc i només n’hi ha tres originals.



Fa dos anys, amb motiu de la celebració del 20è aniversari del Premi Trajectòria, es va voler iniciar la col·laboració entre un artista i La Setmana. En l’edició del 2016 va ser Jaume Plensa, reconegut artista i escultor català, qui va cedir un dibuix digital, en l’edició del 2017 qui va cedir la seva obra va ser Joan-Pere Viladecans, i enguany ha estat el pintor i escenògraf Frederic Amat qui ha cedit la seva obra al guanyador del 22è Premi Trajectòria, Guillem Terribas.

Cal destacar que d’aquesta obra només n’hi ha tres originals: el que es lliurarà al llibreter Guillem Terribas, un que quedarà exposat a EDITORS.CAT i un tercer en poder de Frederic Amat.

El pintor Frederic Amat destaca per una obra pictòrica que ha estat exposada i publicada a tot el món. Ha realitzat escenografies per a la dansa i el teatre a partir de textos de García Lorca, Beckett, Juan Goytisolo, Koltès, i Octavio Paz.
Així mateix ha dirigit i configurat els espais escènics de l’òpera El viaje a Simorgh de Sánchez Verdú i dels oratorios Oedipus Rex de Stravinsky/Cocteau i Maddalena ai piedi di Cristo de Caldara. També ha il·lustrat diverses obres literàries com Les Mil i Una Nits o L’Odissea.

Ara, serà la seva obra també estarà present a la Setmana del Llibre en Català, en el cartell i també a les bosses i postals que es repartiran durant la celebració de la Setmana del Llibre en Català (L'illa dels llibres)

Enguany no hi haurà punt de llibre amb l'obra de Frederic Amat, l'organització ha optat pel format postal.
L'ús del grafisme de la ele en color groc m'ha fet pensar...

4 comentaris:

  1. Ela de Llibertat i groc, color malaït !!!

    ResponElimina
  2. Així, no han fet punt? m'hi he passat aquest matí i no l'he vist... però dubtava que no fos que s'haguéssin acabat :)

    ResponElimina
  3. Han fet punt de la setmana però no el d autor

    ResponElimina