dimarts, 19 de gener del 2021

BCNEGRAMBLA i van tres

 Ja està activa la web del Festival.

Demà mateix podem sentir en directe, per youtube, el discurs d' inauguració.

Si cliqueu aquí trobareu tota la informació, inclós el mapa. Us recomano a l'apartat de multimedia el Posdcast Ruta Rambla negra


I començo per l'últim punt d'aquesta tongada:



De moment, és el que més m'agrada, sense presència humana i amb els llums dels edificis oberts.

Hem baixat uns passos i si girem la cara des del mig de la Rambla veiem un fragment de la casa Taberner, als seus baixos es van obrir els primers magatzems de roba d'alta costura Santa Eulàlia.



Donen ganes de creuar el carrer...si ho fem ens trobem a la nostra dreta la font de la Boqueria, Montse no la busquis al punt que no hi és.




Fotos: © Ramón Sales

Hércules està lligat a la llegenda de la fundació de Barcelona, Per això el trobem en aquesta font amb l'escut de la ciutat.


Em fa molta gràcia el lleó que hi ha als peus d'Hèrcules, deu ser el lleó de Nemea, el seu primer treball, però més que mort sembla que hagi begut quelcom que no és aigua.

La font que veiem avui dia va ser construïda l'any 1830, en substitució d'una anterior que havia estat enderrocada el 1818 juntament amb la torre de la muralla que hi havia en aquest indret La font va ser considerablement modificada l'any 1884 quan es va construir L'Hotel internacional, que va desenvolupar una part de l'edifici a sobre de la terrassa que rematava la font

Si ens girem i mirem cap al passeig veiem:


El Liceu

Podeu trobar una cronologia de la Rambla a la página dels Amics de la Rambla clicant aquí .







Si cliqueu aquí enllaçareu amb la imatge que hi ha penjada al GoogleMaps

I Rambla avall trobaríem a banda del Liceu, la Plaça Real, l'Hotel Oriente, el carrer Nou de la Rambla amb el Palau Güell, la casa de Galicia, un tablao flamenc,la plaça del Teatre amb Escudellers, el Palau Marc, el carrer Arc del Teatre amb el seu quiosc de caçalla, el teatre Principal, l'Arts Santa Mónica, el Frontón Colón, l' Amaya, el museu de Cera, dos edificis de militars que mai no sé com es diuen ni m'importa, les Drassanes, Colom i la Mediterrània. Podem imaginar-nos caminant per aquí a la Monyos, l'Ocaña, o al mateix Pepe Carvalho que xerra amb un enllustrador...Quantes històries negres, vermelles, blaves, grises, verdes, grogues... hi caben en aquest poc més de mig quilòmetre.

I fins el mes de març no hi haurà més punts de Bcnegra.

Ah! el cartell és de José Luis Merino.

7 comentaris:

  1. Supongo que te estarás acordando de cuando se podía ir a todas partes, pero bueno, si hay salud, a alguna podrás ir.
    Me encanta el león y realmente parece que está felizmente dormido después de ponerse a gustito con algún "espirituoso".
    Bon día!

    ResponElimina
  2. No hacen ninguna actividad con público
    Lo positivo: podré "ir" a muchas más conferencias sin cansarme ya por el camino. No me dará vergüenza tener que levantarme a la mitad para ir al lavabo. Si no llego a tiempo tiro para atrás el video.Me puedo tomar una cervecita tranquilamente sentada en el sofá mientras escucho... I quien no se conforma es porque no quiere! Estoy contenta porque a pesar de que no es lo mismo que presencialmente, no nos perdemos ningún hito cultural a los que nos tiene acostumbrados el ICUB.

    ResponElimina
  3. Sí, a mí también me gusta el punto. Me gustan las ciudades dibujadas y los edificios emblemáticos. Obviamente, los Almacenes Santa Eulalia habrán dejado de existir hace tiempo, supongo.
    Saúde

    ResponElimina
  4. Noooo, están en Paseo de Gracia https://www.santaeulalia.com/cat/
    Se llamaron así porque cuenta la tradición que en esa explanada sufrío la santa su 13º y último martirio y allí murió. Por eso las puertas de la muralla se habían llamado también como ella.

    ResponElimina
  5. Seguimos disfrutando de estos rincones tan especiales de la ciudad. Y el punto, coincido también, me gusta mucho.
    Ptnts

    ResponElimina
  6. ai m'encanta el lleó, hjajahahaaj mai m'hi havia fixat en aquest detall!!! jajajaja. Ja tinc els 4 punts, ara a esperar-ne més!!

    ResponElimina