dissabte, 25 de març del 2017

Insurreccions



El Mnac exposa aquests dies Insurreccions. Al final d'aquesta entrada podeu enllaçar amb informació sobre el tema si esteu interessats. A mi m' ha cridat l'atenció el duo, postal i punt de llibre, que s'ha editat per l'esdeveniment.

La imatge triada és un detall d'una fotografia de Manel Armengol que pertany a un reportatge  fotogràfic de les Manifestacions de l'1 de febrer de 1976 a Barcelona. Convocatòria per la "llibertat, amnistia, estatut d'autonomia".
A internet podeu gaudir de la història d'aquest grup de fotografies.Manel Armengol.

Un detall rellevant és la persona que es troba en un primeríssim pla. Aquesta dona té nom M Ángeles Rivas Ureña, una dona lluitadora i molt coneguda en els moviments veinals de Noubarris, a Barcelona. Potser hi ha un altre nom amagat sota la melée que s'albira al darrere. Josep M. Xirinachs? no ho sé segur.


Hi ha altres noms, de dones i homes que van lluitar amb valentia durant molt anys, i que continuen lluitant, que desconeixem o hem oblidat, des d' aquesta humil entrada els vull retre homenatge
Altres noms (i números) es vestien de gris, deixaven de ser anys grisos, però hi ha una generació de catalanes i catalans que associem de forma automàtica la grisor a la represió policial brutal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada