diumenge, 28 de gener de 2018

Cocido Maragato i Terrassa

Què té a veure el cocido Maragato amb Terrassa? res i tot.
Ahir una colla d'amics hem dinat a casa de la Montse i l'Evaristo que viuen a Terrassa. L'Evaristo és nascut a León i ens ha convidat a un cocido Maragato. Ara ja està tot explicat. 
Jo he tastat el pote gallego, el cocido montañés, el cocido madrileño, l'escudella amb carn d'olla i aquest em faltava.
És boníssim. Al replà de l'escala ja se sentía l'oloreta.I l l'hem menjat com es menja allà, primer la proteina animal, és a dir els sis o set tipus de carns que porta, després els cigrons (de pico pardal) i la col i per últim el brou. De sobrar, que sobre sopa.

 Els vins boníssims també. De la terra per no desentonar.
El Xesús ha portat un ou d'emú, no ens l'hem menjat.
Amb un ou surt una truita per 8 persones.


Aquesta vista tenen a casa. Es veu Montserrat i una part del Penedès.

Abans de l'hora de dinar hem fet una mica de turisme. Terrassa és una ciutat que m'agrada molt. Hi té de tot. Monuments, museus, parcs, una munió de botigues maques, el parc natural de Sant LLorenç de Munt i l'Obac a tocar...Cases ModernistesRomànic i gòticEn aquest retaule de 1460 de Jaume Huguet podem apreciar el gust que l'esglèsia ha tingut sempre pel gore en estat pur.
Centre de Documentació i Museu del Tèxtil
Fins i tot l'Abacus mereix una visita ja que esta ubicat en un edifici que havia estat el Casino de la ciutat, del 1920.


A Terrassa també he trobat uns quants punts de llibre:

 Un dia rodó. 3 comentaris:

 1. Hola, a mi personalment Terrassa m'agrada molt, anem cada any per la fira modernista,us la recomano pots visitar edificis que no estan oberts al públic i precisament al pati de l'abacus fan una representació d'una obra de teatre recreada en la època modernista. Fabulòs tot plegat..
  salutacions.Maite

  ResponElimina
 2. Hola Roser. Com t'ho fas per veure un xic del Penedès. Jo des de Castellar no el veig ja m'ho diràs. Salut.
  Joan
  Te'n guardó de Vilanova a veure quan ens veiem.
  Sou uns marcs amb les xarxes vinga a pujar coses i més i més deu ni do

  ResponElimina
 3. Eram en un pis alt de la part alta de Terrassa, a prop de l'autopista de Manresa. A la foto no es veuen però les muntanyetes que hi ha al fons de tot són les de l'Ordal, això és Penedès no?

  ResponElimina