dimecres, 10 de gener del 2018

La setmana dels barbuts, setmana d'esternuts

En la tradició catalana, la setmana dels barbuts és la que inclou els dies 15, 16 i 17 de gener, corresponents, respectivament, als sants: Pau Ermità, Maur abat i Antoni abat. La seva denominació prové del fet que aquests tres sants són representats a la iconografia lluint llargues barbes. També en la setmana dels barbuts s'hi inclou sant Fructuós, que té la seva diada el dia 21, i sant Vicenç màrtir, el dia 22. Tradicionalment, la setmana dels barbuts era considerada la més freda de l'any.(Viki)

I per Sant Antoni comença el primer cicle festiu de l'any ( del 12 al 27 de gener): els tres tombs.  Cicle perquè comença un cap de setmana i acaba el següent. Comença en una punta de Barcelona, Sant Andreu i acaba al Barri de Sant Antoni. Hi destaquen les cavalcades, la benedicció d'animals, els tres tombs infernals, el foguerons de Gràcia, la festa Major del barri de Sant Antoni...



Els que anirem a la trobada dissabte ja podrem ensumar l'aire de festa i aviat, aviat, diuen que a la primavera, el mercat serà acabat.







Recordeu, dissabte, 13 de gener, a la Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver (Borrell 44), la IX Trobada de Festa Major de punts de llibre. De 10 a 13.30 hores.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada